Een boekhouder zzp Utrecht, heb jij hier wel eens van gehoord? Deze boekhouder is er speciaal voor mensen die zzp’er zijn. Wanneer je zzp’er bent, dan ben je een zelfstandige ondernemer zonder personeel. Je doet alles zelf! Zo neem je zelf klussen aan, heb je contact met je klanten, voer je de opdrachten uit en maak je ook nog de facturen. Kortom, je bent druk en het kan hierdoor nog wel eens zo zijn dat je andere belangrijke taken binnen jouw bedrijf vergeet en dat mag natuurlijk niet de bedoeling zijn. Naast je primaire taken zijn er namelijk ook secundaire taken en de boekhouding kan hierbij als mooi voorbeeld gezien worden.

Een secundaire, maar zeer belangrijke taak

De boekhouding is dus een secundaire taak binnen je bedrijf. Ben jij schilder, dan is het schilderwerk je primaire taak, dit neemt echter niet weg dat de boekhouding een zeer belangrijke secundaire taak is. Regel je dit niet netjes, dan is er geen overzicht binnen je bedrijf. Je weet niet wat je uitgeeft en je weet ook niet hoeveel geld er nou eigenlijk precies binnenkomt. Om dit duidelijk in kaart te brengen is het zeer verstandig om een goede boekhouder Maarssen in te schakelen. Deze zal jou helpen met verschillende financiële aspecten en een mooi voorbeeld hiervan is de BTW-aangifte.

De BTW aangifte

Koop je een product in de supermarkt, dan heeft men ook al de BTW verrekend in de prijs. Ben je ondernemer en verkoop je bijvoorbeeld een dienst zoals schilderen, dan zal je ook BTW rekenen. Deze BTW neem je ook mee in je prijs, echter zal je deze zelf af moeten staan aan De Belastingdienst. Dit geld zal je ieder kwartaal apart moeten zetten en vervolgens zal je dit naar De Belastingdienst over moeten maken. Doe je dit niet, dan krijg je flinke boetes en dat kan je maar beter voorkomen.

 

Ook zal je ieder jaar je inkomstenbelasting moeten doen. Dit is een vrij lastige taak en deze zou je ook over kunnen laten aan je boekhouder. Krijg je na verloop van tijd personeel? Dan zal je loonbelasting moeten betalen en ook hier kan een boekhouder je bij helpen.