Een doorlopend krediet is een lening. Bij deze lening worden er afspraken gemaakt voor een kredietlimiet. Dit is dus geld dat je kunt opnemen. Bij het aanvragen van doorlopend krediet moet je rekening houden dat de rente variabel is. Dit houdt in dat de rente kan stijgen in de looptijd. Het rentepercentage is vaak 1 procent, 1,5 procent of 2 procent. Je hoeft hierbij alleen rente te betalen over het opgenomen gedeelte. Aangezien je met een doorlopend krediet continu geld kunt opnemen zit er geen einddatum aan deze vorm van lenen. Daarom kiezen veel mensen voor deze manier van lenen.

 

Voordelen van een doorlopend krediet verder toegelicht

Een van de voordelen van een doorlopend krediet is dat je de lening altijd geheel of gedeeltelijk kunt aflossen zonder extra kosten. Een van redenen van het aanvragen van doorlopend krediet is dat je je afgeloste bedragen ook weer kunt opnemen. Een seniorenlening afsluiten is ook een voorbeeld van een persoonlijke lening maar dan bedoeld voor senioren. Hier is wel sprake van vaste rente en vaste maandtermijnen. Aangezien er hier geen sprake van is bij een doorlopend krediet, is het aanvragen van doorlopend krediet populair. Een voordeel is ook dat je niet het gehele bedrag in één keer hoeft op te nemen.

 

Lenen als senior persoon

Senioren kunnen natuurlijk ook kiezen voor een doorlopend krediet. Sommigen kiezen er alleen voor een seniorenlening afsluiten. Dit doen ze omdat je kunt rekenen op vaste rente en looptijd en hierdoor dus niet voor verrassingen te staan. Let wel op, een seniorenlening afsluiten kan tot je 78e jaar. Hierbij los je iedere maand hetzelfde bedrag af en ben je van vastigheid verzekerd. Senioren gebruiken deze lening natuurlijk soms om hun hypotheek af te betalen aangezien een seniorenlening vaak af te sluiten is tegen een laag rentepercentage. Het kan ook worden gebruikt voor bijvoorbeeld een auto, camper of bijvoorbeeld een verbouwing.