Facturen versturen, facturen innen en zelf aan je financiële verplichtingen voldoen. Het zijn stappen waar elke ondernemer nadrukkelijk mee bezig is. Als er geen geld binnenkomt, heeft een bedrijf immers geen bestaansrecht. Het lastige is alleen dat je soms maandenlang op uitbetalingen moet wachten. De oplossing hiervoor bestaat gelukkig reeds: factoring.

 Bij factoring werk je met een factoringbedrijf samen. Je stuurt je factuur naar dit bedrijf op, waarna dit bedrijf de factuur direct uitbetaalt. Vervolgens gaat het factoringbedrijf het factuurbedrag bij jouw klant innen. Zelfs als je klant er maandenlang over doet om de factuur uit te betalen, loop jij geen enkel risico. Het risico ligt op dat moment namelijk volledig bij het factoringbedrijf.

Klinkt dit als muziek in je ondernemersoren? Dan is het goed om te weten dat je uit twee vormen van factoring kunt kiezen. Je kunt voor de reguliere variant kiezen óf voor de American factoring variant. Hieronder lees je alles over American factoring.

 

Wat is American factoring?

Bij American factoring heb je alle touwtjes in handen. Dit betekent onder meer dat je zelf bepaalt welke facturen je wel en niet doorstuurt. Ten opzichte van traditionele factoring is dit een belangrijk verschil.

 Bij traditionele factoring stuur je namelijk alle facturen naar het factoringbedrijf door. Dit betekent dat je over alle facturen kosten moet betalen; dit zijn de kosten die het factoringbedrijf voor haar diensten rekent.

 Bij American factoring bepaal je dus zelf welke facturen je wel en niet naar het factoringbedrijf doorstuurt. Werk je met een paar klanten al geruime tijd samen en betalen zij de facturen altijd op tijd? Dan is het aan te raden om deze facturen niet naar het factoring bedrijf te sturen. Door dit niet te doen, bespaar je immers een hoop geld.

 Je hebt al met al dus veel meer regie over deze financieringsvorm. Doordat je zelf meer regie hebt, hou je de kosten ook beter onder controle. Erg wenselijk, zeker als je facturen met flinke bedragen verstuurt. Door deze facturen níet via het factoring bedrijf te laten verlopen, kun je geld besparen.

 

Maak een goede vergelijking

Ben je op zoek naar meer informatie over factoring? Of stel je jezelf de vraag ‘wat is factoring’? Dan is het belangrijk om te weten dat deze twee varianten significant anders zijn. En dat niet elk factoringbedrijf de Amerikaanse variant aanbiedt.

Alleen dat al is voldoende reden om een goede vergelijking tussen meerdere bedrijven te maken. Let hierbij heel goed op de vorm die aangeboden wordt, maar óók op de kosten die je voor factoring moet betalen.American factoring; wat houdt het in?